;
Fii reporter fotbal-arena.ro!

Ai informații despre o echipă, un jucător sau un eveniment din fotbalul dâmbovițean? Trimite-ne tot ce crezi că ar vrea şi alţii să vadă la adresa [email protected] şi noi vom publica pe site, sub semnătura ta!

Apr 29, 2019, 08:46

VIDEO + FOTO | Festival de goluri și ratări la Cobia. Urban Titu nu reduce motoarele în drumul către promovare

Liviu Lazar
VIDEO + FOTO | Festival de goluri și ratări la Cobia. Urban Titu nu reduce motoarele în drumul către promovare

Unirea Cobia a primit vizita primei clasate, Urban Titu, pe un teren aflat într-o stare bună, însă puțin denivelat pe partea dinspre pădure. Deși suporterii veniseră în număr mare să-și susțină favoriții jucând pe teren propriu, meciul nu a fost deloc favorabil gazdelor. 

Zamfir Daniel, deschide scorul nesperat de repede, în minutul 3, iar Urban Titu părea a fi în ceață totală după un gol marcat atât de ușor de atacantul de doar 18 ani al celor de la Cobia. Revanșa a venit destul de repede, în minutul 5, pe o fază de atac a oaspeților, Stoian Marian, fundașul  celor de la Cobia, fiind cel care a băgat mingea în propria plasă. Tot Zamfir Daniel, în minutul 25 a fost cel care a readus Unirea în avantaj, însa doar pentru scurt timp, căci în minutul 27 erau egalați prin golul lui Manole George. Meciul a decurs relativ calm, fazele de atac fiind la ambele porți, însă doar cei de la Titu au mai reușit să marcheze în minutele 35 și 42 prin Dumitrache Valentin și Manole George, scorul la pauză fiind de 4-2 în favoarea oaspeților.  

Repriza a doua a început în forță pentru cei din Titu, atacurile lor succedându-se cu mare rapiditate la poarta gazdelor, reușind să fructifice prin gol aproape fiecare șut care era pe spațiul porții. Scorul final de 8 la 3 în favoarea celor de la Urban titu, dovedește de ce echipa este pe primul loc, ei jucând ca echipă închegată și bine așezată, spre deosebire de cei de la Cobia, care au avut mari probleme pe flancul drept al apărării, locul pe unde au primit toate atacurile soldate cu gol. 

Dacă cei de la Urban au jucat ca echipă, Unirea s-a dovedit mai degrabă un conglomerat de jucători individualiști cărora le lipsea coeziunea ce se realizează în meciuri repetate, fără o apărare solidă, care să ofere siguranță, tinerii capabili de efort fizic susținut fiind ținuți pe banca de rezerve pentru a lăsa locul unor jucători prea greoi și fără formă fizică, a căror stea a apus deja de multă vreme. Jucătorii mai experimentați ar fi putut stabiliza apărarea, oferind încredere și așezând altfel în teren pe mai tinerii coechipieri, însă s-au pierdut pe la mijlocul terenului, în încercări nereușite de a depăși în viteză adversari care cântăreau cu până la 30 de kg mai puțin. 

În ciuda faptului că a marcat de nu mai puțin de trei ori pentru oaspeți, în minutele 56, 76 și 80, nu Didă Sorin este jucătorul meciului, ci mai tânărul său adversar Zamfir Daniel, atacantul de la Unirea, ce părea a nu lua în seamă faptul că joacă în compania unei echipe ce trebuia să câștige, și nu a precupețit niciun efort în urmărirea mingiilor care, de multe ori, erau fără putință de recuperare. Sincer, cred că dacă cei de la Cobia ar mai fi avut încă un om ca el, tabela de marcaj ar fi arătat invers. Și faptul că ei au plecat cu dezavantajul moral de a juca în compania primei clasate a constituit un factor determinant, însă planul lor de joc a fost unul la fel de riscant și, în cele din urmă păgubos, mergând pe jocul la ofsaid în detrimentul unei apărări bine organizate. 

Țin să remarc  antrenorul celor de la Titu, domnul Stoica Ștefan, care s-a comportat exemplar, și a reușit cu un calm demn doar de jucătorii de șah, să-ți strunească elevii fără a se auzi măcar o înjurătură, lucru extrem de rar pe terenurile din zilele noastre. Deși au fost faze la care elevii săi greșiseră, fiind scoși în ofsaid în repetate rânduri de către cei de la Unirea, antrenorul nu a făcut decât să le explice că totul trebuie să decurgă calm, fără precipitări consumatoare de energie, și asta pe un ton deosebit de calm. 

CLASAMENT Liga 5 VEST 

 
 
Video by Liviu Lazar 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Galerie Foto by Liviu Lazar